ARA - Asociația Română de Aeromodelism

Indoor challenge 2016

Vizualizari: 2852

Indoor challenge 2016

Ne bucurăm să vă anunțăm că Asociația Română de Aeromodelism va organiza competiția națională “Indoor challenge 2016”  o competiție cu aeromodele indoor după cum urmează:

1. Competiție F3p
2. Competiție F3pAM (Freestyle pe muzica)
3. Competiție F5K (pylon racing)
4. Competiție limbo pass si spot landing aeromodele
5. Competiție precizie multirotoare
6. Competiție pylon racing multirotoare
 
Evenimentul va  avea loc în data de 23-01-2016  în incinta sălii de sport Antilopa din București din Sos. Garii Cățelu.
Scopul aceștui eveniment este prin esență promovarea aeromodelismului și a modelismului în general și face parte din campania inițiată de catre ARA de  a organiza competiții cu caracter deschis venind astfel în sprijinul pasionaților acestui sport nobil.

Ne dorim deasemenea promovarea claselor aero RC  foarte populare la nivel international dar pentru care nu există corespondent la nivel național și se au aici in vedere F3p ,F3pAM, F5k dar și a concursurilor accesibile tuturor gen Limbo pass și Spot landing.

Dorim ca evenimentul să fie unul public, care ne  va oferi șansa de a face cunoscut aeromodelismul în publicului larg, în acest sens vom organiza ateliere pentru copii unde vor construi aeromodele de de zbor liber din lemn de balsa și vom organiza pentru ei un mic concurs.

Kit-urile și accesoriile sunt puse la la dispoziție de către ARA, iar modelele construite vor rămâne ca amintire micilor constructori. Construcția va fi supravegheată de către voluntarii ARA. Prin urmare, așteptăm voluntari din rândurile aeromodeliștilor care să îi ajute pe micii aspiranți în construcția aeromodelelor și sperăm ca aceste tipuri de activități să fie organizate și cu alte ocazii, în alte locații.

Detalii legate de înscrierea și participarea copiilor :
- la ateliere pot participa copii cu vârsta între 8 și 12 ani, insoțiți în mod obligatoriu de minim o persoană majoră.
- înscrierea se face trimitând un email la adresa indoor@aeromodelism.ro cu urmatoarele date : nume și prenume copil, vârsta lui și un numar de telefon pentu contact.
Locurile disponibile sunt limitate si vor fi ocupate în ordinea primirii cererilor de înscriere.
Pentru confirmarea înscrierii, vă vom contacta telefonic sau prin email. (mai sunt 20 locuri disponibile)

Programul evenimentului

08.00-8.30   >Sosirea organizatorilor si pregatirea  spatiului dedicate evenimentului
08.30-11.30  > Sesiune zbor de antrenament divizata in doua unitati de 4,5 min pentru fiecare concurent
                    >Concomitent se va desfasura sedinta tehnica cu pilotii si certificarea lor
11.30-13.00  > Competiție F3p
13.00-14.00  > Competiție F3pAM
14.00 -14.10 > Zbor demonstrativ freestyle elicoptere
14.10-14.40  > Competiție limbo pass si spot landing aeromodele
14.40-15.00  > Competiție precizie multirotoare
15.00-15.30  > Competitie zbor liber copii si festivitatea de premiere a acestora
15.30-16.00  > Competiție F5k
16.00-16.30  > Competiție pylon racing multirotoare
16.30-17.00  > Festivitatea de premiere


Detalii desfăsurare competiții și limite admise:

1. La clasa F3p se vor executa doua manșe de către fiecare pilot în ordinea extrasă inițial și va fi luata în cosiderare în vederea stabilirii clasamentului manșa în care s-a reușit acumularea celui mai mare de puncte. Greutatea maxima admisa pentru model este de 200g. Aici  veți putea găsi programul pentru F3P.
2. La clasa F3p AM fundalul sonor va fi furnizat de către pilot în format MP3 pe suport compatibil USB și va fi predat arbitrilor înaintea începerii evoluției. Se poate evolua și fără fundal muzical. Durata maximă a unei evoluții este de 4 min. Se execută un singur zbor care va fi notat în funcție de complexitatea manevrelor și de sincronizarea cu fundalul sonor. Greutatea maximă admisă pentru model este de 200g
3. La clasa F5k  se cronometrează 5-10 ture care se desfasoară jurul a doua balize în sensul învers acelor de ceasornic. Fiecare pilot va evolua împreuna cu urmatorul pe lista de concurs în baza numerelor prestabilite iar decolarea se face la semnalul acustic din zone opuse ale spatiului de zbor.In cazul in care există doi sau mai mulți concurenți cu același timp de evoluție acestia vor fi departajați printr-o manșă finală în care se porneste din aceeați linie, nu se cronometreaza și câștigă cel care va trece primul linia de start > sosire după completarea numărului de ture. Greutatea maximă admisa pentru model este de 200g
4. Pentru competiția Limbo pass și Spot landing piloții vor executa o trecere prin poarta amenajată cu limita superioara din hârtie  aflata la o înălțime inițială de 70 cm față de sol dupa care se vor indrepta catre zona de aterizare. Ratarea porții, lovirea ei sau a solului vor fi penalizate cu descalificarea.Departajarea se face între piloții care au trecut de poartă prin masurarea distanței dintre central zonei de aterizare și  cea mai apropiată parte a trenului de rulaj al modelului. Orice încercare de realimentare a motorului după atingerea solului va duce la descalificare. În cazul în care exista doi sau mai mulți concurenți cu acelați punctaj, departajarea se face prin coborarea succesivă a limitei superioare a porții de limbo. Greutate maxima admisa model 200g
5. Concursul de precizie pentru multirotoare constă în mutarea a trei obiecte prevăzute cu cârlig din zona A în zona B contra cronometru. Clasa maxima admisa este 250.
6. Concursul de pylon racing pentru multirotoare se va desfășura după aceleași reguli ca la F5k. Clasa  maxima admisa este 250.

Cei interesați de participare la competitie sunt rugați să trimită pe adresa indoor@aeromodelism.ro urmatoarele date:
1. în cazul membrilor ARA e nevoie să ne transmiteți doar identificatorul ARA care îl puteți găsi pe spatele legitimației sau pe pagina web al asociației dacă vă autentificați și competiția la care doriți să participați.
2. în cazul aeromodelistilor care nu sunt membri ARA e nevoie să ne transmiteți Numele; Localitate; Judet; Nr.Mobil; E-mail și competiția la care doriți să participați.

Cei interesați să ajute ca și voluntari la desfășurarea evenimentului (de exemplu: Preluare oaspeți; Supravegherea copiilor la crearea aeromodelelor etc…) sunt rugați să trimită pe adresa indoor@aeromodelism.ro urmatoarele date:
Numele; Localitate; Judet; Nr.Mobil; E-mail; ID ARA (dacă este membru ARA) și un mesaj scurt cu ce este dispus să ajute.

Programul de desfășurare este cu caracter informativ și pot apărea modificări  în funcție de numărul de participanți.

Persoana responsabilă cu organizarea evenimentului din partea ARA este Dinu Mihai Catalin și îl puteți contacta pe adresa de e-mail dinu.mihai@aeromodelism.ro.

Lista competitorilor:Lista Rezultatelor:Aici veți putea găsi poze de la eveniment
Clip video de la eveniment
 

Programul F3P în format video
 

 

 
Postat Miercuri, 9 Decembrie 2015


Comentarii / Comments

Comentarii / Comments: 0

Adaugă un coment / Add a comment

Campul este obligatoriu.
Va rugam introduceti adresa de email.
Acest câmp este obligatoriu.
Acest câmp este obligatoriu.

Membri

Acest câmp este obligatoriu.
Acest câmp este obligatoriu.

Certificări

Logo TUV Austria

Evenimente

Liberty Multirotor Racing 2019

Când: 07/09/2019
Unde: Liberty Technology Park din Cluj-Napoca, ROMANIA, Strada Gării nr. 21, Jud. Cluj

Liberty Multirotor Racing 2019

Asociația Română de Aeromodelism organizează în parteneriat cu Liberty Technology Park, competiţia “Liberty Multirotor Racing 2019”.

Scopul acestui eveniment este prin esență promovarea aeromodelismului și a mod

Liberty Multirotor Racing 2018

Când: 25/08/2018
Unde: Liberty Technology Park din Cluj-Napoca, ROMANIA, Strada Gării nr. 21, Jud. Cluj

Liberty Multirotor Racing 2018

Scopul aceștui eveniment este prin esență promovarea aeromodelismului și a modelismului în general și face parte din campania inițiată de catre Asociația Română de Aeromodelism de  a organiza competiții cu caracter deschis venind ast

Liberty Multirotor Racing 2017

Când: 26/08/2017
Unde: Liberty Technology Park din Cluj-Napoca, Strada Gării nr. 21

Liberty Multirotor Racing 2017

Scopul aceștui eveniment este prin esență promovarea aeromodelismului și a modelismului în general și face parte din campania inițiată de catre Asociația Română de Aeromodelism de  a organiza competiții cu caracter deschis venind ast

Citește mai multe


Sponsori și parteneri