ARA - Asociația Română de Aeromodelism

Liberty Multirotor Racing 2018

Vizualizari: 6863

Liberty Multirotor Racing 2018

 


 
ROMÂNĂ / ENGLISH​
English version can be found after RO version.

Versiunea în limba Română

Asociația Română de Aeromodelism organizează în parteneriat cu Liberty Technology Park, competiţia “Liberty Multirotor Racing 2018”.

Scopul acestui eveniment este prin esență promovarea aeromodelismului și a modelismului în general și face parte din campania inițiată de catre Asociația Română de Aeromodelism de a organiza competiții cu caracter deschis, venind astfel în sprijinul pasionaților acestui sport nobil.

Multirotor Racing este un tip nou de sport cu aeromodele, care in ultimii ani a avut o ascensiune imensă intr-un termen relativ scurt, ajungând chiar şi pe micile ecrane prin transmiisii live sau nu, pe diferite posturi sportive internaţionale cum ar fi ESPN (SUA), Sport1 (GR), Eurosport şi altele. Piloţii se luptă reciproc pe o pistă, iar câştigătorul este determinat de finalizarea cursei în cel mai scurt timp. In esenţă se aplică regulile unei curse de F1 unde piloţii acumulează puncte şi pilotează multirotoarele pe diferite piste din lume, ca mai apoi la sfârşitul sezonului castigătorul să fie desemnat. Pista este formată din anumite puncte de control, elemente 3D și porţi pe care piloţii trebuie să le execute pentru a finaliza cursa în mod corespunzător.

Ce este un Multirotor Racing? Din punct de vedere tehnic este un "quadcopter", care este un aeromodel guvernat de un flight controler, acesta fiind practic creierul aeromodelului, 4 regulatoare care preiau comanda de la flight controler şi o trimit către cele 4 motoare impreună cu voltajul necesar,  4 elici cu 2,3 sau 4 pale şi baterii 4s-6s(16.8V – 25,2V) de diferite capacităţi şi puteri. Multirotoarele de curse sunt făcute pentru a fi agile și pentru a fi manevrate cu uşurinţă. Piloţii își zboară multirotoarele prin diferite tipuri de piste folosind o radiocomandă RC și ochelari FPV asemanatori kit-urilor VR. Multirotoarele sunt echipate cu camere video prin care este transmisă piloţilor imaginea ce o vede multirotorul in timp real (de aici şi termenul FPV adică, Frist Person View).

Multirotoarele sunt controlate cu ajutorul celor două joystick-uri de pe radiocomanda RC. Cei mai buni piloţi au o mână constantă și reflexe rapide.

Cum arată o cursă cu multirotoare? Participanții stau alături unul de celălalt în cabinele lor staționare cu radiocomanda RC în mână și ochelarii FPV pe ochi. Fiecare multirotor (echipă) are o culoare LED indicată, astfel încât spectatorii şi arbitrii secundari să le poată identifica cu ușurință. Cu o linie de pornire și sosire setată, pista este un curs tridimensional, iar multirotoarele trebuie să zboare în sus, în jos, în jurul și prin diferite puncte de control, obstacole, tunele și porți. În timpul unei cursei, multirotoarele pot atinge viteze de peste 160 km / h cu accelerație de la 0-100 km / h în mai puţin de 1,5 sec.
Vizitatorii vor mai putea admira demonstraţii şi cu alte tipuri de aeromodele (avioane, elicoptere, etc.) şi automodele.

Evenimentul va avea loc la Liberty Technology Park din Cluj-Napoca, ROMANIA, Strada Gării nr. 21, Jud. Cluj  în perioada Sâmbăta 25 August 2018 – Duminica 26 August 2018.

Activități pentru copii în cadrul evenimentului.

Iată ce activitați gratuite se conturează la Kids corner-ul din spațiul verde de la Liberty Technology Park Cluj în cadrul evenimentului:

- Ateliere de confecționat propriul aeromodel ( pentru copii cu vârsta între 6-12 ani ), cu sprijinul voluntarilor asociației și al firmei SIERRA MODELLSPORT
- Expoziție de aeromodele, automodele și navomodele,
- Competiție cu aeromodelele realizate de copii, cu posibilitatea de a câștiga marele premiu oferit de Hpi-Racing.ro - Magazin online de modelism
- Mini-alee terapeutica, oferita de ZEM Center
- Show de inghețată moleculara și degustare de inghețata pentru cei mici prezenți la eveniment, cu sprijinul Chef Roxana Parjol de la L' Albero dei Sogni
- Tatuaje cu sclipici, de la Tatuaje Sclipitoare
- Fotografii tematice, realizate de Salanta Bere Roxana de la Studio Harmony

Pentru a putea organiza eficient aceste activități, AICI veți putea găsi un formular de înscriere pentru doritori și vom acorda prioritate, pentru participarea la ateliere, copiilor înscrisi prin intermediul acestui formular. Va rugam asadar sa vă alocați câteva minute pentru a-l completa și nu ezitați sa îl dați mai departe și prietenilor  ;-)

INTRAREA ESTE LIBERĂ PENTRU TOATĂ LUMEA

Persoanele care doresc să susţină acest eveniment pot dona orice sumă de bani, bani care vor fi daţi ca si premiu pentru piloţi. În acest sens vă rugăm să ne contactați pe adresa info@aeromodelism.ro sau la numărul de telefon +40.0753.237.542

Programul evenimentului pentru public:
Sâmbătă: 10:30 - 19:00
Duminică 10:00 – 16:30


Programul evenimentului pentru piloţii participanţi la competiţiile de Race şi Freestyle impreună cu regulamentul şi toate cerinţele tehnice vor fi trimise pe mail fiecărui participant şi vor fi publicate pe platformele online şi de socializare.

Program detaliat pentru public:
Sâmbătă 10:30 – 19:00
10:30-14:00 – Antrenamente competiţie Multirotor Racing.
14.00-15:00 – Pauză de masă
15:00-17:15 – Calificări competiţie Multirotor Racing.
17:30-19:00 – Competiţie Freestyle

Duminică 10:00 – 17:00
10:00-12:00 – Calificări competiţie Multirotor Racing.
12:00-13:00 – Pauză de masă
13:00-16:00 – Main Event: Competiţie Multirotor Racing.
16:00-16:45 – Festivitatea de premiere.

Organizatorul iși ia libertatea să aducă modificări programului mai sus menţionat, doar pentru o mai bună organizare a evenimentului.

Baza tehnică a întâlnirii este formată din:​

- pistă de zbor de aproximativ 20.000 mp.
- suprafață de pregătire multirotoare.
- steaguri, porţi, tunel structură metalică, porţi gonflabile, conuri pentru traseu.
- scaune pentru piloti (în timpul cursei).
- sistem semaforizare vizual şi acustic pentru startul rundelor.
- sistem de cronometrare Immersionrc Laprf - Race Timing Sysytem.
- 4 ecrane mari pentru vizualizarea imaginilor transmise de pe multirotoare.
- receptori video 5,8GHz ImmersionRC Duo5800 v4.1 A/V Diversity Receiver 40CH, Race Band pentru a transmite semnalul video de la multirotoare la ecranele exterioare.
- sistem sonorizare cu DJ.
- zonă parcare concurenți.
- parcare vizitatori-public.
- sală de conferinţă pentru festivitatea de premiere şi pentru instructajul piloţilor.
- loc de luat masa și activități recreative și de socializare pentru concurenți.
- o masă pe zi asigurată concurenţilor pe perioda evenimentului.

Cerinţe pentru multirotoare:​

- sunt aceptate multirotoarele din seria 200-250 şi cu elici de maxim 5 inchi.
- acumulatori LiPol max 4s (Bateriile HV sunt permise).
- sistem de iluminat LED pentru idenificare (nu contează numărul de leduri).
- dat find faptul ca anul acesta formatul competitiei va permite pilotilor sa zboare 4 in acelasi timp, regulile cu privire la modele de VTX si puterea acestora vor fi mai precise pentru siguranta tuturor si pentru o mai buna desfasurare a intregului eveniment. Astfel modele de VTX acceptate trebuie sa emita in 5.8 GHz cu o putere maxima de 25 mw si vor fi cele din seria TBS Unify Pro sau ImmersionRC Tramp. In cazul in care nu aveti unul din aceste modele de VTX montate pe multirotor, vom decide la fata locului daca modelul  dumneavoastra corespunde cerintelor tehnice cerute si daca ii incurca in orice fel pe restul participantilor. Pentru siguranta tuturor, in cazul in care VTX-ul dumneavoastra creaza probleme celorlalti participanti si nu se va putea zbura in conditii de siguranta, atunci nu veti putea concura in competitia de Multirotor Racing. ARA va pune la dispozitie 1 x TBS Unify PRO Race, pentru situatii de urgenta sau  in cazul in care unul din piloti are nevoie deacesta pentru a se putea concura in competitive.
- Antenele in 5.8Ghz de pe multirotoare trebuie sa fie RHCP
- pilotarea multirotorului se va face exclusiv FPV.
- Organizatorul acestui eveniment nu percepe taxa de inscriere.

Organizatorul isi ia libertatea sa aduca modificari referitoare la cerintele echipamentului doar si pentru o mai buna organizare a evenimentului.

Categorii de competiţii:​

- Multirotor Racing
- Multirotor Freestyle

Aici veţi putea găsi regulamentul competiţiei şi agenda detaliată Liberty Multirotor Racing 2018 (ultimele modificari facute la data de 19.08.2018)

Aici veți putea găsi traseul Multirotor Racing.

Date de contact:
E-mail: info@aeromodelism.ro
Telefon: +40.0753.237.542
Fax: +40 0374.090.62
 
English version


Asociația Română de Aeromodelism in partnership with Liberty Technology Park are organizing the “ Liberty Multirotor Racing 2018” competition.

The meaning of this event is in essence to promote RC model flying in general and it’s part of Asociația Română de Aeromodelism campaign which is organising opened competitions and coming to support and help the enthusiasts of this nobil sport. 

Multirotor Racing is a new sport of RC model flying which in the last few years had a huge progress in a short period of time, reaching even Live TV brodcast on different international sport stations such as ESPN ( USA), Sport 1(GR), Eurosport and others.
The pilots are fighting each other on a racing track and the winner is the one who finishes in the shortest period of time race. In essence the same F1 rules applyes as the pilotes accumulates points and flyes the multirotors on different racing tracks of the world and at the end of the season, the winner is anounced. The racing track is formed from several control points, 3D elements and gates which pilotes have to fulfil to finish the race in a proper way.

What is a Racing Multirotor? It is a “ quadcopter” which is governed by a flight controller(the brain of the aircraft), 4 regulators(ESC) which takes the order from flight controller and gives it forward to the 4 engine  together with the voltage its need. The motors spin 4 propellors with 2, 3 or 4 blades and powerd by LiPo batteries (4S- 6S).
The Racing Multirotors are made to be agile and to be handled easy. The pilotes are flying their multirotors through a racing track using a RC transmitter and FPV gogles, similar to the VR kits. The multirotors are equipped with a video camera that sends the image that the aircraft sees in real time to pilotes ( from here the term FPV meaning First Person View).

How a Multirotor Racing looks like? The participants stays one next each other in their stationary race chairs with the RC transmiter in their hands and FPV goggles on their eyes. Each multirotor (team) has a LED light colour shown so the audience and referres can identify them easily. With a start line and a finish one set on the racing track, it is a threedimensional curs on which the multirotors have to fly up and down, in circle and through differents control points, obstacles, tunnels and gates. Durring a race, the multirotors can get over 160 km/h and accelerate from 0-100 km/h in less than 1.5 sec. The audience can also admire demonstrations with other kind of RC planes helicopters , and RC cars

The Event will take place at Liberty Technology Park from Cluj – Napoca, Romania, Garii Street, no 21, Cluj Town , between Saturday 25 th of August 2018 and Sunday 26 th of August.​

FREE ENTRANCE FOR EVERYONE

Persons who wants to sustain this Event can give any amount of money, money that will be given as a prize for pilots. To do this, please contact us at info@aeromodelism.ro or by phone +40.0753.237.542


The program of this Event for audience:
Staurday: 10:30 – 19:00
Sunday:   10:00 – 16:30 


The detalied Time sheet for the pilots that will attend the Race and Freestyle competitions along with the regulations and all technical requirements will be mailed to each participant and will be also published online and on socialization platforms.

Detailed program for audience :

Saturday 10:30 – 19 :00
10:30 – 14:00 – Training + Qualification Rounds for Multirotor Racing.
14:00 – 15:00 – Lunch Break
15:00 – 17:15 – Qualifications for Multirotor Racing.
17:30 – 19:00 – Freestyle Competition.

Sunday 10:00 – 17:00
10:00 – 12:00 Qualification for Multirotor Racing.
12:00 – 13:00 Break
13:00 – 16:00 Main Event: Multirotor Racing Competition
16:00 – 16:45 Final Ceremony

The organiser will have free liberty to bring changes to the mentioned programe just for a better organization of the Event.

The technical base of the meeting is formed from:

- fly track fromed of 20.000 square metre
- multirotors preparing surface
- flags, gates, metal structure tunnel, inflatable gates, con trail
- chair for pilotes (for racing)
- visual and acoustic light system for the beginning of racing
- time keeping system Immersionrc Laprf - Race Timing Sysytem.
- 4 big screens to desplay the image recived from the multirotors.
- video receptors 5.8 GHz Immersion RC Duo 5800 v4.1 A/V Diversity Receiver 40 CH, Race Band for video signal from multirotors to external screen.
- sound system with DJ.
- competitors parcking area.
- audience parcking area.
- conference room for awards show and for pilotes briefing.
- area for meals and recreational talking activities for competitors.
- Pilots will serve one meal per day during the Event.

Multirotors requests:

- Multirotors from 200 -250mm class are permited with higher than than 5 inch propellors.
- Batteries LiPol max 4s (HV Batteries are permited also).
- LED system for identification ( doesn’t matter the number of LED’s)
- Giving that the format of the competition that lets 4 pilots to fly at once, for the safety of everyone and for a better overall event, the rules regarding the VTX’s model and power will be a bit specific this year. Such VTX supported models must emit in 5.8 GHz with maximum of 25mw power emision and will be those in the TBS Unify Pro or ImmersionRC Tramp series. In the case that you don’t have one of this vtx’s on the multirotor, we will decide on the spot if your multirotor is within the technic requirements and also if it disturbs the rest of the participants.
For the safety of everyone at the event, in the case that your VTX causes problems to the other pilots and they cannot fly in safety conditions, you will not be able to join the Multirotor Racing competition. ARA will provide 1 x TBS Unify PRO Race, in emergency situations or if a pilot really needs this in order to be able to join the competition
- The 5.8Ghz antennas on the quads must be RHCP.
- Piloting of the multirotor will be at all time FPV.

The organiser will take free liberty to bring changes for equipment requests just and onlu  for a better organization of this Event

Competition categories:

- Multirotor Racing
- Multirotor Freestyle

Here you will find the regulations of the competition and the detailed schedule Liberty Multirotor Racing 2018 (last edits made on 19.08.2018)

Here you can find  the Multirotor Racing Trac​k


Contact:
E-mail: info@aeromodelism.ro
Phone number: +40.0753.237.542
Fax: +40 0374.090.62

 
Competition results:

Click Here to find out the Liberty Multirotor Racing 2018 racing competition.
Click Here to find out the Liberty Multirotor Racing 2018 freestyle competition.
 


Parteneri oficiali al evenimentului/Official partner of the event:​
 
 
Postat Vineri, 13 Iulie 2018


Participanți / Participants

Nr. Nume și Prenume / Full Name Țară / Country Categorii / Categories Data Înscrierii / Registration Date
1 Suciu Adrian Romania Multirotor Racing, Multirotor Freestyle 2018-07-13 20:42:23
2 Batori Levi Romania Multirotor Racing, Multirotor Freestyle 2018-07-13 21:46:42
3 Preda Liviu Romania Multirotor Racing, Multirotor Freestyle 2018-07-13 22:13:58
4 Solymosi Robert Romania Multirotor Racing, Multirotor Freestyle 2018-07-13 22:44:06
5 Paul Mocan Romania Multirotor Racing, Multirotor Freestyle 2018-07-15 15:02:09
6 Ali Grunner Romania Multirotor Racing, Multirotor Freestyle 2018-07-15 15:03:24
7 Mihai Arald Romania Multirotor Racing, Multirotor Freestyle 2018-07-15 15:06:04
8 Mihalache Bogdan România Multirotor Racing, Multirotor Freestyle 2018-07-15 18:06:42
9 Petrus Radu Romania Multirotor Racing, Multirotor Freestyle 2018-07-15 19:39:48
10 Mijoiu Cristian-Paul Romania Multirotor Racing, Multirotor Freestyle 2018-07-16 10:22:23
11 Vuicin Victor L. Romania Multirotor Freestyle 2018-07-16 11:09:33
12 Zoltan Benko Romania Multirotor Racing, Multirotor Freestyle 2018-07-16 12:23:45
13 Wieser Erik Germany Multirotor Racing, Multirotor Freestyle 2018-07-16 13:33:08
14 Adam Bogdan Romania Multirotor Racing 2018-07-16 20:34:44
15 Ungureanu Stefan Romania Multirotor Racing 2018-07-18 21:23:28
16 Pop Alexandru Romania Multirotor Racing, Multirotor Freestyle 2018-07-20 09:37:28
17 Banu Daniel Romania Multirotor Racing, Multirotor Freestyle 2018-07-22 19:59:32
18 Popa George Romania Multirotor Racing 2018-07-24 14:58:52
19 Ilie Valentin Romania Multirotor Racing, Multirotor Freestyle 2018-07-25 11:46:03
20 Ciuraru Mihai Romania Multirotor Racing, Multirotor Freestyle 2018-07-27 13:28:27
21 Levente Kristofori Hungary Multirotor Racing 2018-07-27 20:15:19
22 Rontó Roland Hungary Multirotor Racing 2018-07-27 21:42:47
23 Máté Hatalyák Hungary Multirotor Racing, Multirotor Freestyle 2018-07-28 12:11:11
24 Bódig Krisztián Hungary Multirotor Racing 2018-07-28 12:37:14
25 Gábor Pető Hungary Multirotor Racing 2018-07-28 22:30:08
26 Stoianovici Horatiu Ireland Multirotor Racing, Multirotor Freestyle 2018-08-07 14:23:35


Comentarii / Comments

Comentarii / Comments: 3

Adaugă un coment / Add a comment

Campul este obligatoriu.
Va rugam introduceti adresa de email.
Acest câmp este obligatoriu.
Acest câmp este obligatoriu.
Postat de / Posted by: Paul Mijoiu
Limitarea la 4s este cumva o greseala (ramasita a trecutului) sau chiar asa intentionati? In toate competitile internationale limita e 6s cum probabil stiti cu totii.
Postat / Posted on: Luni, 16 Iulie 2018, la 10:55:53
Postat de / Posted by: Asociatia Romana de Aeromodelism
Mulțumim pentru feedback-ul tău. Nu, limitarea la 4s+HV nu a fost o greșeală și nici o regulă uitată. Am constatat că majoritatea pilotilor din Romania încă zboara pe 4s, astfel am ales ca până anul urmator să păstram această regulă. Cât despre competițiile internationale, desi la MultiGP se zboara până la 6s din considerente de eficiență datorate formatului MultiGP și nu numai, din documentele parcurse de noi, nu am găsit că ar exista o regulă internatională care să sustină că limitarea la 6s ar fi obligatorie. În multe din evenimentele internationale cum ar fi campionatele FAI / F3U, DCL si alte evenimente nationale sau locale se zboara cu limita la 4s+HV, astfel cred ca pentru anul acesta nu avem motive alarmante sa ridicăm limitarea. 6s este singura ta opțiune? Suntem deschiși să îți oferim suportul nostru pentru a găsi o soluție de rezolvare și astfel să ne fi alături la eveniment.
Postat / Posted on: Marți, 17 Iulie 2018, la 09:36:46
Postat de / Posted by: Paul Mijoiu
A creste limita la 6s nu inseamna ca majoritatea care inca foloseste 4s ar fi exclusa ci ca minoritatea care doreste sa foloseasca 6s ar fi inclusa in competitie. 6s nu reprezinta un avantaj competitiv fata de 4s. 6s ar permite pilotilor cu bugete mai restranse sa fie competitivi eliminand nevoia de a folosi acumulatori scumpi. Cel mai recent concurs MultiGP a fost castigat cu echipament 4s in conditiile in care marea majoritate pilotilor foloseau 6s. https://youtu.be/WLWLMGngR6c?t=5208 Avand in vedere ca in Romania de abia reusim sa ne strangem la 2-3 concursuri pe an ar fi de preferat sa fim cat mai putin restrictivi mai ales cand e vorba de un hobby a carui pricipala caracteristica este evolutia extrem de rapida a echipamentelor. Si nu in ultimul rand, suntem la nivelul la care evolutia in concurs a pilotului este de departe cel mai important factor si nu limitele/performantele echipamentelor. Pilotii nu au ajuns inca la maturitatea de a putea exploata la maxim performanta echipamentului astfel incat sa ne faci griji privind eventuale avantaje datorate echipamentelor. Altfel spus, 6s nu ne ajuta sa nimerim mai bine portile. :)
Postat / Posted on: Joi, 19 Iulie 2018, la 01:00:06


Membri

Acest câmp este obligatoriu.
Acest câmp este obligatoriu.

Certificări

Logo TUV Austria

Evenimente

Liberty Multirotor Racing 2019

Când: 07/09/2019
Unde: Liberty Technology Park din Cluj-Napoca, ROMANIA, Strada Gării nr. 21, Jud. Cluj

Liberty Multirotor Racing 2019

Asociația Română de Aeromodelism organizează în parteneriat cu Liberty Technology Park, competiţia “Liberty Multirotor Racing 2019”.

Scopul acestui eveniment este prin esență promovarea aeromodelismului și a mod

Liberty Multirotor Racing 2018

Când: 25/08/2018
Unde: Liberty Technology Park din Cluj-Napoca, ROMANIA, Strada Gării nr. 21, Jud. Cluj

Liberty Multirotor Racing 2018

Scopul aceștui eveniment este prin esență promovarea aeromodelismului și a modelismului în general și face parte din campania inițiată de catre Asociația Română de Aeromodelism de  a organiza competiții cu caracter deschis venind ast

Liberty Multirotor Racing 2017

Când: 26/08/2017
Unde: Liberty Technology Park din Cluj-Napoca, Strada Gării nr. 21

Liberty Multirotor Racing 2017

Scopul aceștui eveniment este prin esență promovarea aeromodelismului și a modelismului în general și face parte din campania inițiată de catre Asociația Română de Aeromodelism de  a organiza competiții cu caracter deschis venind ast

Citește mai multe


Sponsori și parteneri