Înaltul Patronaj al Casei Regale
Vă anunțăm finalizarea cu succes a unei ințiative începută în luna iulie 2015 și care a constat în contactarea Casei Regale a României, în vederea acordării Înaltului Patronaj pentru asociația noastră.
Motivația acestei acțiuni a constat în faptul că aeromodelismul are o lungă și frumoasă istorie la noi în țară, fiind gândit de la bun început ca o componentă indispensabilă a aviației mari. Așa dupa cum probabil știți, încă de la înființarea Aeroclubului Regal al României în 1920 de către prințul George Valentin Bibescu și de la afilierea acestuia cu Federația Aeronautică Internațională in 1923, aeromodelismul a avut o secțiune special dedicată în cadrul Aeroclubului. Mai mult, de-a lungul anilor, acesta a adus prin intermediul cluburilor și palatelor copiilor nenumărate premii internaționale, fiind o mândrie pentru România.
Primii pași ai aeromodelismului în România au fost făcuți în urmă cu 90 de ani. În anul 1926, cu sprijinul Aeroclubului Regal, a avut loc primul concurs de aeromodelism, intitulat Concursul național cu zmee și planoare. Concursul s-a desfășurat în Parcul Carol, iar concurenți au fost tineri constructori, ingineri și aviatori.
Sa decis s-ă ne adresăm Majestății Sale Regele Mihai, I nu doar pentru că este un iubitor al tehnicii și înțelege foarte bine această pasiune, ci și pentru că sprijinul oferit de Casa Regală pentru evenimente precum Maratonul Regal sau pentru echipe precum Iacării Acrobați, dovedește implicarea și profunda credință că activitățile cu tradiție și care solicită performanță merită susținute și încurajate.
Dorința noastră a fost ca Majestatea Sa să ne fie alături și să ne sprijine în intenția de a reda noblețea acestui sport, astfel încât tot mai mulți copii și tineri să "prindă aripi" sub îndrumarea unor modeliști profesioniști, ducând cu mândrie tradiția mai departe.
În numele Regelui Mihai, certificatul regal a fost înmânat asociației de Alteța Sa Regală Principele Radu.
Inaltul Patronaj este acordat de catre membrii Familiei Regale a Romaniei unor organizatii, institutii sau unor evenimente cu caracter anual.
Aici veți putea gasi mai multe poze.
Citat din http://ww.familiaregala.ro/familia-regala/inalte-patronaje
Conferirea “Inaltului Patronaj” reprezinta o recunoastere a calitatii unei organizatii, institutii sau a unui proiect si reflecta totodata interesul acelui membru al Familie Regale in domeniul respectiv. In consecinta, acordarea Inaltului Patronaj nu implica aspecte juridice, politice sau comerciale si nu este expresia unui parteneriat, ci recunoasterea si sprijinirea publica a organizatiei, institutiei sau proiectului respectiv.
Inaltul Patronaj se acorda institutiilor, organizatiilor si evenimentelor anuale a caror activitate se circumscrie Viziunii pe 30 de ani a Casei Regale a Romaniei.
Inaltul Patronaj se confera printr-un document eliberat de Casa Regala.
Personalitatea care acorda Inaltul Patronaj acompaniaza organizatia in anumite ocazii internationale, ia parte la evenimente importante, de mare vizibilitate, pentru incurajare si sprijin, inmaneaza diplome, invita participantii la Palatul Elisabeta sau la alte resedinte regale, mentioneaza organizatia sau institutia in luarile de cuvant publice, ajuta - prin prezenta sau recomandari scrise - la strangerea de fonduri, promoveaza activitatea organizatiei sau institutiei in diferite feluri, o recomanda unor personalitati sau institutii din strainatate, ii faciliteaza parteneriate de breasla in tara si in afara ei etc.
Acordarea Inaltului Patronaj nu presupune sprijin logistic, nici organizarea de evenimente (gale, conferinte de presa, intruniri, dinee etc.) de catre Casa Regala in colaborare cu organizatia sau institutia careia i s-a conferit Inaltul Patronaj.
Daca Familia Regala decide organizarea la una din Resedintele Regale a unui eveniment dedicat institutiei sau organizatiei patronate de un membru al Familiei Regale, ori daca evenimentul de conferire a diplomei de Inalt Patronaj are loc la Palatul Elisabeta, atunci Casa Majestatii Sale Regelui anunta evenimentul presei, se ocupa de trimiterea cartoanelor de invitatii si isi asuma toate obligatiile obisnuite ale unei gazde.
Organizatia, evenimentul anual ori institutia care a primit Inaltul Patronaj are dreptul de a folosi cifrul personal al membrului Familiei Regale care a acordat Inaltul Patronaj pe materiale publicitare (afise, banere, reclame), pe antetul foilor de scris, pe plicuri, mape, brosuri de prezentare si pe orice alt material tiparit sau expus in mod public.
Documentul care atesta acordarea Inaltului Patronaj este semnat de membrul Familiei Regale care a devenit patron al organizatiei, institutiei sau proiectului respectiv. Inaltul Patronaj este acordat fara limita de timp.
Casa Regala isi rezerva dreptul de a retrage Inaltul Patronaj fara explicatii sau justificari. In cazul in care organizatia, institutia sau evenimentul anual este obiectul unor critici, controverse sau acuze din partea opiniei publice ori a presei sau este obiectul unor investigatii, Inaltul Patronaj se retrage in mod automat.