ARA - Asociația Română de Aeromodelism

Întrebări Frecvente

Care sunt procedurile de a deveni membru ARA?

1.    Se completează cererea de aderare online ( aici )
2.    După înregistrare veți primi un e-mail pentru confirmarea adresei de e-mail (confirmarea se face pe baza unui link). Vă rugăm să verificați dacă e-mailul nu apare cumva în spam. În același e-mail veți putea găsi userul și parola pentru contul dumneavoastră, pentru a vă putea accesa profilul.
3.    După confirmarea adresei de e-mail președintele ARA va primi o notificare pentru a aproba cererea de aderare. 
4.    În cazul în care președintele ARA a aprobat cererea de aderare, veți primi o notificare că cererea dumneavoastră de aderare a fost aprobată, în cazul în care cererea de aderare nu a fost aprobată de către președintele ARA, veți primi o notificare că cererea dumneavoastră de aderare nu fost aprobată, incluzând și motivele.
5.    Trebuie să vă autentificați pe pagina principală ARA pentru a avea posibilitatea de a plăti taxa de aderare. În pagină va apărea deasupra pozei dumneavoastră  butonul cu numele “Reînnoire”. Trebuie să dați click pe butonul cu numele “Reînnoire” pentru a demara procedura de plată a taxei de aderare. 
6.    În momentul în care ați dat clik pe butonul cu numele “Reînnoire” se va deschide o nouă pagină în care sistemul vă dă posibilitatea de face plata taxei de aderare prin transfer bancar sau prin plată cu card folosind plaționline.ro.
7.    În cazul în care doriți ca plata să se efectueze prin virament bancar, trebuie să virați banii în contul curent RO17INGB0000999904537974, Beneficiar ASOCIAȚIA ROMÂNĂ DE AEROMODELISM, cont deschis la ING Bank N.V. Amsterdam-Sucursala București. Vă rugăm să menționați în detaliile plății numele dumneavoastră și numărul de comandă ARA primit prin notificare. 
8.    În cazul în care doriți ca plata să se efectueze cu cardul bancar, veți fi redirecționați pe o pagină securizată de la plaționline, unde trebuie să urmați procedurile menționate în pagina respectivă.
9.    În momentul în care avem confirmarea plății, indiferent de metoda de plată folosită, veți deveni membru activ ARA  pe o perioadă de 3 luni de zile calendaristice.

Care sunt procedurile de a fi membru activ ARA ?
    
1.    Trebuie să vă autentificați pe pagina principală ARA pentru a avea posibilitatea de a plăti taxa anuală. În pagină va apărea deasupra pozei dumneavoastră  butonul cu numele “Reînnoire”. Trebuie să dați click pe butonul cu numele “Reînnoire” pentru a demara procedura de plată a taxei anuale. 
2.    În momentul în care ați dat clik pe butonul cu numele “Reînnoire” se va deschide o nouă pagină în care sistemul vă dă posibilitatea de face plata taxei anuale prin transfer bancar sau prin plată cu card folosind plaționline.ro.
3.    În cazul în care doriți ca plata să se efectueze prin virament bancar trebuie să virați banii în contul curent RO17INGB0000999904537974, Beneficiar ASOCIAȚIA ROMÂNĂ DE AEROMODELISM, cont deschis la ING Bank N.V. Amsterdam-Sucursala București. Vă rugăm să menționați în detaliile plății numele dumneavoastră și numărul de comandă ARA primit prin notificare. 
4.    În cazul în care doriți ca plata să se efectueze cu cardul bancar, veți fi redirecționați pe o pagină securizată de la plaționline, unde trebuie să urmați procedurile menționate în pagina respectivă.
5.    În momentul în care avem confirmarea plății, indiferent de metoda de plată folosită, veți deveni membru activ ARA  pe o perioadă de 12 luni de zile calendaristice.

Ce reprezintă taxa de aderare?
 
1.    Taxa de aderare este taxa percepută pentru a deveni  membru ARA
2.    Taxa de aderare este în valoare de 120 RON și se plătește o singură dată.
3.    În taxa de aderare sunt incluse legitimația ARA, tricou ARA, transportul pentru legitimație și tricou, activarea membrului pe o perioada de un an (scutiți de cotizația anuală în primul an) de la data în care banii au intrat în contul asociației.

Ce reprezintă taxa anuală?

1.    Taxa anuală este în valoare de 60 RON taxa percepută pentru a deveni membru activ.
2.    Taxa anuală are o valabilitate de 12 luni calendaristice, de la data în care banii au intrat în contul asociației.

Minorii pot deveni membrii ARA?

1.    Minorii cu vârsta mai mare de 10 ani pot depune o cerere de aderare, fără obligația de a plăti taxa de înscriere sau cea anuală.

În cât timp se va livra legitimația ARA și tricoul ARA?

1.     În momentul în care se adună primii 30 membri, de la ultima comandă  de legitimații și tricouri ARA, o să demarăm procedura de a creare a legitimațiilor ARA  și a tricourilor cu logo ARA. Veți fi informați personal când se va livra legitimația ARA  și tricoul cu logo ARA

Unde se va livra legitimația ARA și tricoul ARA?

1.    Livrarea se va face la adresa de corespondență specificată de dumneavoastră pe cererea de aderare online.

Ce se întâmplă în cazul în care un membru ARA nu a reusit să recepționeze legitimația ARA și tricoul ARA de la curieratul rapid?

1.    În cazul în care membrul ARA nu recepționează legitimația și tricoul de le curieratul rapid trimis de ARA,la adresa de corespondență mentionată în cererea de aderare, membrul ARA va suporta pe cheltuială proprie taxa de transport.

Ce este un Membru Activ?

1.    Este acel membru care a plătit taxa de aderare și pentru care nu au expirat trei luni de zile de la data în care banii au intrat în contul ARA sau acel membru care a plătit taxa anuală și pentru care nu au expirat 12 luni calendaristice de la data în care banii au intrat în contul ARA. Mebrul activ are toate drepturile conform statut ARA

Ce este un Membru Inactiv?

1.    Este acel membru:

- care a plătit taxa de aderare și au expirat trei luni de zile calendaristice de la data în care banii au intrat în contul ARA
- care a platit taxa anuală  și au expirat 12 luni calendaristice de la data în care banii au intrat în contul ARA
- care nu a respectat regulamentul de ordine interioară, decizie luată de către adunarea generală.
- care nu are nici un drept conform statut ARA

Membri

Acest câmp este obligatoriu.
Acest câmp este obligatoriu.

Certificări

Logo TUV Austria

Evenimente

Liberty Multirotor Racing 2019

Când: 07/09/2019
Unde: Liberty Technology Park din Cluj-Napoca, ROMANIA, Strada Gării nr. 21, Jud. Cluj

Liberty Multirotor Racing 2019

Asociația Română de Aeromodelism organizează în parteneriat cu Liberty Technology Park, competiţia “Liberty Multirotor Racing 2019”.

Scopul acestui eveniment este prin esență promovarea aeromodelismului și a mod

Liberty Multirotor Racing 2018

Când: 25/08/2018
Unde: Liberty Technology Park din Cluj-Napoca, ROMANIA, Strada Gării nr. 21, Jud. Cluj

Liberty Multirotor Racing 2018

Scopul aceștui eveniment este prin esență promovarea aeromodelismului și a modelismului în general și face parte din campania inițiată de catre Asociația Română de Aeromodelism de  a organiza competiții cu caracter deschis venind ast

Liberty Multirotor Racing 2017

Când: 26/08/2017
Unde: Liberty Technology Park din Cluj-Napoca, Strada Gării nr. 21

Liberty Multirotor Racing 2017

Scopul aceștui eveniment este prin esență promovarea aeromodelismului și a modelismului în general și face parte din campania inițiată de catre Asociația Română de Aeromodelism de  a organiza competiții cu caracter deschis venind ast

Citește mai multe


Sponsori și parteneri