ARA - Asociația Română de Aeromodelism

Protocol IGSU

Ne bucurăm să vă anunțăm că în data de 04.03.2015 ARA va lua parte la o întalnire cu IGSU (Inspectoratul General Pentru Situații de Urgență) în vederea stabilirii unui protocol care să permită membrilor ARA să ajute autoritățile în situații limită.
Acest lucru va presupune în mare oferirea de imagini în timp real de la fața locului, cu ajutorul aeromodelelor deținute de membri ARA (cei care vor dori să facă acest lucru) și ar putea ajuta nu numai la salvarea de vieți omenești, ci și o mai bună evaluare a riscurilor înainte ca echipele speciale să intervină.
Este un pas important pentru ARA, deoarece pe de o parte devine un instrument important in protejarea cetățenilor, dar in acelasi timp este și o metodă de a ne putea exercita dreptul la zbor. Mai jos veti putea găsi cererea ARA către IGSU cu referire la intenția noastră și răspunsul IGSU.

Următorii membri ARA vor face parte din acest proiect:
1. Daniel Iorga (Daniel.iorga@aeromodelism.ro )- coordonator proiect
2. Alexandra Diaconescu (alexandra.diaconescu@aeromodelism.ro ) – purtator de cuvant
3. Gheorge Sterian (gheorghe.sterian@aeromodelism.ro) – cu rol de suport
4. Cosmin Miscu (cosmin.miscu@aeromodelism.ro)- cu rol de suport
5. Florin Paun (florin.paun@aeromodelism.ro)- cu rol de suport
6. Marius Bucur (marius.bucur@aeromodelism.ro )- cu rol de suport
7. Renato Arangelovici (renato.aranglelovici@aermodelism.ro)- cu rol de suport
8. Nica George Constantin (george.nica@aeromedelism.ro)- cu rol de suport
9. Utoiu Claudiu Daniel (claudiu.utoiu@aeromodelism.ro)- cu rol de suport
10. Ervin Vilanyi (ervin.villanyi@aeromodelism.ro)- cu rol de suport
11. Muresan Alexandru-Camil (alexandru.muresan@aeromodelism.ro)- cu rol de support
12. Predescu Silviu (silviu.predescu@aeromodelism.ro)- cu rol de suport

Așteptăm părerile din partea dumneavoastră pe adresa de e-mail 112@aeromodelism.ro

Pasionații de aeromodelism, care dețin echipamente cu ajutorul cărora ar putea susține autoritățile în cazul unor situații de urgență și doresc să adere la viitorul protocol cu IGSU, sunt rugați să ne contacteze la adresa de email: 112@aeromodelism.roAici adresa ARA către IGSU
Răspunsul IGSU către ARA


În data de 04.03.2015 a avut loc prima întalnire între ARA și IGSU în vederea clarificării anumitor aspecte premergătoare definitivării unui protocolului cu IGSU. În cadrul acestei întâlniri au fost dezbătute următoarele:
1. Sa făcut prezentarea asociației și posibilitățile tehnice și logistice prin care ARA poate susține IGSU în cazul situațiilor de urgență. Menționam că au dorit să le punem la dispoziție prezentarea pentru a fi vizualizată de mai multe persoane din conducerea IGSU. ( aici prezentarea power point).
2. Dorința exprimată de ambele parți este de a semna un protocol la nivel național între ARA și Inspectoratul General pentru Situații de Urgență.
3. IGSU va distribuii la nivelul inspectoratelor județene (ISU) lista persoanelor ce pot fi solicitate în cazul unor situații de urgență și pentru a efectua antrenamente periodice de comun acord.
4. Membri ARA care aderă la protocolul cu IGSU nu vor fi obligați prin protocolul să participle  la toate misiunile pentru care sunt solicitați.
5. IGSU va desemna un ofițer de legătură la nivelul fiecărui inspector  județean care va stabili contacte cu membri ARA aderanti la protocol din județul respectiv și va aloca resurse logistice necesare în cazul în care membrul ARA nu are posibilitatea de a ajunge la locul incidentului cu forțe proprii.
6. Am fost informați că există dorința exprimată a unora din insepctoratele județene de ași achiziționa propriile drone, ocazie cu care ne-am permis sa oferim sprijinul în numele membrilor noștri pentru acordarea de suport tehnic.
7. În final am fost informați că vom fi contactați în vederea colaborării pentru a stabili următorii pași în vedera definitivări acordului.În data de 04.03.2015 a avut loc prima întalnire între ARA și IGSU în vederea clarificării anumitor aspecte premergătoare definitivării unui protocolului cu IGSU. În cadrul acestei întâlniri au fost dezbătute următoarele:

Update 05.10.2015

Membri ARA au participat la un exercițiu cu dezastru pe platoul Masivului Chealău. Mai multe detalii despre exercițu veți pute găsi aici
Mai jos veți putea găsi scrisoarea de multumire al ISU Neamț cu referire la exercițiu cu dezastru pe platoul Masivului Chealău


 
Update 09.12.2015

Membri ARA au participat la un exercițiu "producerea unui accident chimic la un obiectiv Seveso - SC Kober SRL Turlești și aplicarea Panului roșu de intervenție al județului Neamț.
Mai jos veți putea găsi scrisoarea de multumire al ISU NeamțUpdate 11.07.2016

Dorim să vă informăm că demersurile noastre din cadrul proiectului IGSU a inceput să prezinte cu adevarat un interes în randul autorităților.
Vă informăm că Ministerul de Interne ne pune la dispoziție un teren de zbor (în București) unde membrii ARA care doresc să se inplice în acest proiect se pot antrena alaturi de diverse structuri ale Ministerului de Interne.
În prezent membri ARA care doresc să se antreneze alaturi de structurile Ministerului de Interne în cadrul acestui proiect, au la dispoziție o zona de zbor în zona Ghencea, pusă la dispoziție de Ministerul de Interne pentru exerciții și antrenament cu multicoptere dar și aripă fixa, legalitatea zborurului în zona este asigurată de Ministerul de Interne.
Membri ARA care doresc să zboare inclusiv echipamente FPV pot trimite un e-mail de intenție la adresa de e-mail: 112@aeromodelism.ro urmând să fiți contactat pentru a stabili în detaliu modalitatea de acces în cadrul unității militare.

Din păcate semnarea protocolului nu s-a finalizat din cauza lipsei unei legislații clare privind aeromodelismul. Aici veți putea găsi raspunsul oficial cu referire la acest subiect.
 
 

Membri

Acest câmp este obligatoriu.
Acest câmp este obligatoriu.

Certificări

Logo TUV Austria

Evenimente

Liberty Multirotor Racing 2019

Când: 07/09/2019
Unde: Liberty Technology Park din Cluj-Napoca, ROMANIA, Strada Gării nr. 21, Jud. Cluj

Liberty Multirotor Racing 2019

Asociația Română de Aeromodelism organizează în parteneriat cu Liberty Technology Park, competiţia “Liberty Multirotor Racing 2019”.

Scopul acestui eveniment este prin esență promovarea aeromodelismului și a mod

Liberty Multirotor Racing 2018

Când: 25/08/2018
Unde: Liberty Technology Park din Cluj-Napoca, ROMANIA, Strada Gării nr. 21, Jud. Cluj

Liberty Multirotor Racing 2018

Scopul aceștui eveniment este prin esență promovarea aeromodelismului și a modelismului în general și face parte din campania inițiată de catre Asociația Română de Aeromodelism de  a organiza competiții cu caracter deschis venind ast

Liberty Multirotor Racing 2017

Când: 26/08/2017
Unde: Liberty Technology Park din Cluj-Napoca, Strada Gării nr. 21

Liberty Multirotor Racing 2017

Scopul aceștui eveniment este prin esență promovarea aeromodelismului și a modelismului în general și face parte din campania inițiată de catre Asociația Română de Aeromodelism de  a organiza competiții cu caracter deschis venind ast

Citește mai multe


Sponsori și parteneri