ARA - Asociația Română de Aeromodelism

Proiectul de HOTĂRÂRE de Guvernpentru aprobarea procedurii de autorizare a zborurilor cu aeronave în spațiul aerian național

Proiectul de HOTĂRÂRE de Guvernpentru aprobarea procedurii de autorizare a zborurilor cu aeronave în spațiul aerian național Proiectul de HOTĂRÂRE de Guvernpentru aprobarea procedurii de autorizare a zborurilor cu aeronave în spațiul aerian național.
Data publicarii de catre MT: 09.07.2020
Data limită pentru primirea de propuneri/observaţii: 20.07.2020

Text HG: http://mt.ro/web14/transparenta-decizionala/consultare-publica/acte-normative-in-avizare/3031-hg09072020da
 
1. In data de 07.07.2020 ARA a transmis o cere cu urmatorul text (AICI cererea oficiala):

“Stimate Domnule Lucian Nicolae BODE,
În calitate de președinte al Asociației Române de Aeromodelism cu sediul social în Cluj-Napoca, str. Plopilor Nr.77 , Ap.1, jud. Cluj, CUI 33519129, vă rog prin prezenta să ne furnizați următoarele informații publice, conform Art. 1, Art. 2 alin. 1 lit. a) și b), Art. 13, Art. 21, Art. 22 din Legea Nr. 544/12.10.2001 și să ne comunicați în conformitate cu Art. 6 alin. 3 lit. c) și Art. 7 din Legea Nr. 544/12.10.2001 în scris la adresa de e-mail info@aeromodelism.ro:

1. Dacă în perioada 19 Martie 2020 – 07 Iulie 2015 s-au format grupuri de lucru de punere în aplicare al noului Cod Aerian în vigoare și REGULAMENTUL DE PUNERE ÎN APLICARE (UE) 2019/947 AL COMISIEI din 24 mai 2019.
2. În cazul în care s-au format grupuri de lucru de punere in aplicare, vă rugăm să ne precizați care sunt entitățile care au participat și participă în aceste grupuri.
3. În caz afirmativ la punctul 1 de mai sus, vă rugăm să ne transmiteți documentele în lucru.

Având în vedere includerea noastră pe lista entităților ce vor fi consultate în procesul de elaborare a acestor reglementări (răspunsul MT Nr. 4129 din 19.02.2015 atașat), dorim să vă informăm că Asociația Române de Aeromodelism, stă la dispoziția dumneavoastră cu toate resursele de care aceasta dispune în vederea obținerii unui cadru legislativ optim desfășurării activităților aeromodeliștilor la nivel național, în acest sens vă rugăm să vă asigurați că Asociația Română de Aeromodelism este inclusă în aceste grupuri. Așteptăm răspunsul Dumneavoastră conform Constituției României (Art. 52) și legilor în vigoare, în special Art. 2 si Art. 252 din Noul Cod de Procedura Civilă, Legea Nr. 544/2004.

Prin prezentul demers, conducerea Asociației Române de Aeromodelism solicită conducerii Ministerului Transporturilor o audiență online (utilizând platforme de videoconferință online, având în vedere măsurile de distanțare socială impuse, datorate COVID-19) în care să ne susținem punctul de vedere. În cazul în care Ministru al Transporturilor va accepta să răspundă pozitiv solicitării noastre, vă rugăm să ne comunicați la adresa de email menționată mai sus care sunt pașii de urmat.

Cu stimă, Ciprian Ovidiu Miron Dughir
Președinte al Asociației Române de Aeromodelism”

2. In data de 22.07.2020 am primit pe e-mail raspunsul la cererea noastra. (AICI raspunsul oficial).

Confrom raspunsului MT s-a format un grup de lucru din reprezentantii MTIC, MAPN, Romatsa, si AACR pentru elaborarea HOTĂRÂRE de Guvernpentru aprobarea procedurii de autorizare a zborurilor cu aeronave în spațiul aerian național.
In nenumerate intalniri avute fata in fata cu reprezentantii MT (domnul Mihail Ionescu), AACR (domnul Remus Dogaru), FRMD (Ioana Dumitru) si inclusiv cu domnul Lucian Bode (cu ocazia consultarilor asupra noului Cod Aerian), au afirmat ca se vor crea grupuri de lucru pentru a solutiona problema aeromodelistilor si ca ARA, FRMD vor fi invitati sa participe in aceste grupuri, din cate puteti observa acest lucru nu sa intamplat, ca dovada ca ARA si FRMD nu au fost invitati in aceste grupuri si nici macar informati ca Proiectul de HOTĂRÂRE de Guvernpentru aprobarea procedurii de autorizare a zborurilor cu aeronave în spațiul aerian național a fost publicat pe pagina MT.

Din pacate data limită pentru a depune petitii a expirat dar vom face tot posibilul sa depunem o petitie daca este cazul.

Ca urmare cei care doresc sa vina cu propuneri de modificare la Proiectul de HOTĂRÂRE de Guvernpentru aprobarea procedurii de autorizare a zborurilor cu aeronave în spațiul aerian național va rugam sa le transmiteti pe adresa de e-mail info@aeromodelism.ro pana in data de 23.07.2020, urmand sa trimitem o petitie cel tarziu in data de 24.07.2020 daca va fi cazul.
 
Informatie postata la data de 23.07.2020

In urma unor sesizari facute catre autoritati am fost informati ca vor acepta observatii si/sau propuneri de modificare cu referire la Proiectul de HOTĂRÂRE de Guvernpentru aprobarea procedurii de autorizare a zborurilor cu aeronave în spațiul aerian național pana cel tarziu 15 august 2020.

Ca urmare cei care doresc sa vina cu propuneri de modificare la Proiectul de HOTĂRÂRE de Guvernpentru aprobarea procedurii de autorizare a zborurilor cu aeronave în spațiul aerian național va rugam sa le transmiteti pe adresa de e-mail info@aeromodelism.ro pana in data de 07 agust 2020.
 
Postat Miercuri, 22 Iulie 2020, la 13:24:53

Membri

Acest câmp este obligatoriu.
Acest câmp este obligatoriu.

Certificări

Logo TUV Austria

Evenimente

Liberty Multirotor Racing 2019

Când: 07/09/2019
Unde: Liberty Technology Park din Cluj-Napoca, ROMANIA, Strada Gării nr. 21, Jud. Cluj

Liberty Multirotor Racing 2019

Asociația Română de Aeromodelism organizează în parteneriat cu Liberty Technology Park, competiţia “Liberty Multirotor Racing 2019”.

Scopul acestui eveniment este prin esență promovarea aeromodelismului și a mod

Liberty Multirotor Racing 2018

Când: 25/08/2018
Unde: Liberty Technology Park din Cluj-Napoca, ROMANIA, Strada Gării nr. 21, Jud. Cluj

Liberty Multirotor Racing 2018

Scopul aceștui eveniment este prin esență promovarea aeromodelismului și a modelismului în general și face parte din campania inițiată de catre Asociația Română de Aeromodelism de  a organiza competiții cu caracter deschis venind ast

Liberty Multirotor Racing 2017

Când: 26/08/2017
Unde: Liberty Technology Park din Cluj-Napoca, Strada Gării nr. 21

Liberty Multirotor Racing 2017

Scopul aceștui eveniment este prin esență promovarea aeromodelismului și a modelismului în general și face parte din campania inițiată de catre Asociația Română de Aeromodelism de  a organiza competiții cu caracter deschis venind ast

Citește mai multe


Sponsori și parteneri